Advies

kippenboerBij Hoeve Advies bent u aan het juiste adres voor vragen en advies op het gebied van bouw, milieu, natuur en ruimtelijke ordening.

Planvorming

Als ondernemer wilt u vooruit en zoekt u continuïteit voor uw bedrijf. Dat vergt de nodige inspanning. Waar liggen uw kansen? Waar moet u rekening mee houden? Hoeve Advies is uw gesprekspartner als het gaat om bedrijfsontwikkeling en kan beoordelen of u uw plan haalbaar is.

Milieu

Geen plan zonder vergunning. Het aanvragen van vergunningen voor bouw, milieu en natuur is een kritiek gebeuren waar specifieke kennis voor vereist is. veeboer-1Zaken als geur-, ammoniak- en fijnstofberekeningen worden door ons gedaan en met onze praktische kennis van veehouderij hebt u aan ons een creatieve en solide gesprekspartner waar u het best mee uit bent.

Wnb-vergunning

Het is niet alleen milieu maar steeds vaker natuur wat de ontwikkelruimte bepaalt. Zonder Wnb-vergunning geen dieren. Ammoniakemissie en stikstofdepositie hebben invloed op kwetsbare gebieden. Wij zitten dagelijks in deze materie en helpen u vooruit, ook wanneer u ammoniak tekort komt en salderen moet.

Ruimtelijke Ordening

Ruimte is schaars. Bestemming allesbepalend. Alleen op basis van goede argumenten krijgt u bouwblokwijzigingen en bedrijfsverplaatsingen gedaan. veeboer-2Hoeve Advies heeft vaker met dit bijltje gehakt en helpt u in de ruimtelijke onderbouwing die voor uw principeverzoek of bestemmingsplan nodig is.

Bouw

Hoeve Advies helpt u in het uitdenken en het mogelijk maken van plannen. Voor tekenwerk en bouwaanvragen maken we gebruik van hierin gespecialiseerde toeleveranciers, of stemmen we af met gerenommeerde aannemers en stalinrichters. Met korte lijnen en kundige partners die hun vak verstaan coördineert Hoeve Advies de procedures.

Speciaal

Vanwege de specifieke pluimveekennis is Hoeve Advies ook actief in zaken als de aanvraag van emissiefactoren voor vermelding op de RAV-lijst (voor veehouders, stalinrichters, fabrikanten) en schadeberekeningen in de pluimveehouderij (voor veehouders, voerfirma’s, broederijen, verzekeringen en expertise bureaus).